Rijpen
Maar dit najaar was het tijd om Yun's verhaal van de plank te halen. Na afronding van andere projecten haalde ik de map met schetsen weer tevoorschijn en pakte de draad weer op. Ik ging door op een aantal eerder gemaakte tekeningen voor het binnenwerk en in een mum van tijd lagen daar de schetsen voor de andere pagina's. Het verhaal over Yun die niet naar de tandarts wil gaan kreeg steeds meer vorm.
kinderboek, boekontwerp, boekillustratie, Zweden, Zweedse schrijfster, Sarah Vegna, Idus Förlag, grafisch ontwerp, gouache, watercolour
24465
post-template-default,single,single-post,postid-24465,single-format-standard,stockholm-core-2.4.4,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_center,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Rijpen

Soms blijft een idee even liggen en mag het wat langer rijpen op de plank, voordat ik er mee verder ga. Zo ook met het project dat Sarah Vegna en ik gestart zijn tijdens ons ‘artist-in-residence’ verblijf in Zweden in 2019.

Sarah is een Zweedse schrijfster die ik het jaar daarvoor ontmoet had tijdens een schrijvers- en illustratorenfestival in het zuiden van Zweden. We vonden elkaar in onze ideeën en schreven ons in om mee te dingen naar een artist-in-residence verblijf ook in Zweden en dat werd ons, zoals je hierboven leest, toegekend.

Sarah had een aantal teksten klaarliggen over het eigenwijze meisje Yun en haar vader. Yun zegt overal ‘nee’ tegen; ‘nee’ tegen de tandarts, ‘nee’ tegen een kappersbezoek en ‘nee’ tegen een uitje naar het park.

Ik tekende de karakters van Yun, vader en haar hondje, zoals je hier in mijn portfolio kunt zien. Maar daarna bleef het even stil rond Yun, vader en doggy. Sarah had haar boekprojecten die aandacht vroegen en ik de mijne.

Maar dit najaar was het tijd om Yun’s verhaal van de plank te halen. Na afronding van andere projecten haalde ik de map met schetsen weer tevoorschijn en pakte de draad weer op. Ik ging door op een aantal eerder gemaakte tekeningen voor het binnenwerk en in een mum van tijd lagen daar de schetsen voor de andere pagina’s. Het verhaal over Yun die niet naar de tandarts wil gaan kreeg steeds meer vorm.

De schetsen heb ik inmiddels naar Zweden gestuurd en nu hoop ik op een spoedig antwoord van Sarah en de Zweedse uitgever, Idus Förlag. Binnenkort zitten we weer ‘om de tafel’ (niet echt hè, zou wel willen, maar het is gewoon een Zoomgesprek…) om het verdere verloop door te spreken. Maar hier alvast een paar afbeeldingen van de laatste tekeningen.

Geen reacties

Geef je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

meld mij aan