over
Throughout the years, I discovered that I enjoy designing books and making illustrations the best. It comes straight from my heart.
illustration, illustrator, illustrate, book, book designer, book design, collage, handwritten, handletterer, penandink, pencil, sketchbook, sketch, typography, illustratie, illustreren, boek, boekontwerper, boekontwerp, handgeschreven, peneninkt, potlood, schetsboek, schets, typografie, Den Bosch, ’s-Hertogenbosch
234
page-template-default,page,page-id-234,stockholm-core-2.3,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_center,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Laat ik me even voorstellen.

 

Ik heet Leonie Verbrugge en zolang ik mij herinner, teken ik. Er lag vroeger geen leesboek naast mijn bed, maar een schetsboek met een potloodje. Ik tekende voor het naar schoolgaan, na schooltijd en vaak stiekem met een zaklamp aan onder mijn dekbed, als ik eigenlijk al moest slapen. Op de middelbare school tekende ik al mijn schriften en mijn canvas rugzak vol. Daarnaast schilderde ik met de hand de affiches voor de disco- en filmavonden van school. De keuze om vervolgens naar de Akademie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch (tegenwoordig AKV|St. Joost) te gaan, was dan ook een natuurlijke.

 

Ambacht

De academie opende mijn ogen. Wat een diversiteit aan mensen en uitingen! Tijdens mijn propadeusejaar kon ik indrukken absorberen, ontdekken en uitproberen. Ik koos voor de richting grafisch ontwerpen. In 2001 behaalde ik mijn diploma. Na mijn afstuderen werkte ik tien jaar als grafisch ontwerper bij een klein ontwerpbureau in hartje Den Bosch. Daar leerde ik het ambacht van grafisch ontwerpen en typografie.

 

Mijn passie

Langzaam kwam de wens naar boven om voor mijzelf te beginnen. Als freelancer kon ik het maken van eigen werk combineren met de zorg voor mijn twee dochters. Ik hakte de knoop door en startte mijn eigen onderneming. Ruim vier jaar maakte ik voor uiteenlopende klanten grafische ontwerpen. Ik ontwierp met veel plezier onder andere logo’s, huisstijlen, boeken en posters. Door de jaren heen ontdekte ik dat ik het ontwerpen van boeken en het maken van illustraties het allerleukst vind om te doen. Dat doe ik vanuit mijn hart. Daarom heb ik mijn focus hiernaar verlegd.

Ik ben een luisteraar en leef me graag in in verhalen. De emotie die een verhaal teweeg brengt vertaal ik naar beelden die raken. Hierdoor ontstaat een verbinding tussen mij als maker, de verteller en de ontvanger. Dat vind ik gaaf!

 

Mijn werkwijze

Ik hecht veel waarde aan een persoonlijke kennismaking als startpunt van de samenwerking. Jouw verhaal, visie en uit te dragen boodschap wil ik goed begrijpen. Ik wil mij kunnen verplaatsen in jouw wensen. Om van daaruit met een concrete planning aan de slag te gaan. Mijn offerte maak ik altijd op basis van jouw specifieke vraag.

Samen doorlopen we het creatieve proces, van schets tot gedrukt boek of illustratie, waarbij alles in ogenschouw wordt genomen: ontwerp, illustratie en zo nodig typografie. Ik begeleid en beheers het gehele proces en neem je die zorg volledig uit handen.

Ik stem regelmatig met je af, zodat we samen, binnen de overeengekomen planning, tot een mooi eindresultaat komen.

 

Samenwerken?

Wil je na het zien van mijn werk samen met mij iets moois maken? Ben je uitgever, art director, beeldredacteur of zoek je een mooi cadeau? Bel me en laten we beginnen. Ik luister graag naar jouw vraag en zal hier een passend antwoord op geven. Met mijn passie voor illustreren en boekontwerpen help ik je om jouw verhaal te verbeelden en kracht bij te zetten.

Zullen we samen iets moois gaan maken? Bel me, zodat we aan de slag kunnen en ik jouw verhaal kan verbeelden en kracht bij kan zetten.

 

Nieuwsgierig? Bel me op 06 – 14 315 375.

Of struin nog even verder op mijn website of op mijn instagramaccount @leonieverbrugge.

 

meld mij aan