illustratie ‘Winter Wonderland’
Wanneer je aan een 'Winter Wonderland' denkt, dan verschijnen er waarschijnlijk beelden van sneeuw, kerstbomen, rendieren en sterretjes voor je geestesoog. Bij deze winterse tekening wilde ik het anders insteken. Mijn zusje had gevraagd of ik een illustratie voor haar wilde maken.
illustratie, winter wonderland, kerst, bos, bomen, varken, vrouw, illustration, christmas, tree, forest, pig, woman
24200
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-24200,stockholm-core-2.4.4,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_center,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

illustratie ‘Winter Wonderland’

Wanneer je aan een ‘Winter Wonderland’ denkt, dan verschijnen er waarschijnlijk beelden van sneeuw, kerstbomen, rendieren en sterretjes voor je geestesoog. Bij deze winterse tekening wilde ik het anders insteken. Mijn zusje had gevraagd of ik een illustratie voor haar wilde maken. Ze heet Birgitte, maar binnen de familie- en vriendenkring noemt iedereen haar Big en daar is zij helemaal oké mee. Zo krijgt ze dan ook regelmatig ‘biggen’ kado; in de vorm van een knuffel of een koelkastmagneet.

 

Dit inspireerde me om in deze tekening de big in de hoofdrol te plaatsen en mijn zusje ernaast. Alsof ze twee verwante zielen zijn, verdwaald in een winters bos. Ik wilde een ietwat mystieke sfeer creëren en tegelijkertijd een gevoel van warmte en vriendschap oproepen. Zo kwam deze tekening tot stand.

De illustratie is uitgevoerd in gouache, kleurpotlood en acrylverf en later digitaal bewerkt.

categorie

illustratie

meld mij aan