boek ‘Zoenen moet je leren’
Dit boekje 'Zoenen moet je leren' is een bundeling van 15 blogs die Corine Wielenga over de jaren heen heeft geschreven en gepubliceerd op haar website. Zij is coach en heeft een eigen praktijk die in 2019, 15 jaar bestond. Ter ere van dit jubileum wilde ze graag een boek uitbrengen met haar 15 favoriete verhalen en vroeg mij dit vorm te geven en tevens de illustraties te maken.
boek, boekontwerp, blogs, illustratie, handgetekend, book, book design, illustration, handdrawn
24161
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-24161,stockholm-core-2.4.4,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_center,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

boek ‘Zoenen moet je leren’

Dit boekje ‘Zoenen moet je leren’ is een bundeling van 15 blogs die Corine Wielenga over de jaren heen heeft geschreven en gepubliceerd op haar website. Zij is coach en heeft een eigen praktijk die in 2019, 15 jaar bestond. Ter ere van dit jubileum wilde ze graag een boek uitbrengen met haar 15 favoriete verhalen en vroeg mij dit vorm te geven en tevens de illustraties te maken. Ieder kort verhaal is een beeld op zich en dat heb ik zo goed mogelijk proberen weer te geven in kleine zwart-wit illustraties waarmee ieder hoofdstukje begint. Ik wilde er een sympathiek boekje van maken, uitnodigend voor de lezer. Het papier is dan ook ongestreken, wat een fijne tactiliteit geeft. De gebruikte letter, de Miller, is mooi open en rond.

De hoofdstuktitels zijn onderstreept met een handgetekende en ietwat wiebelige inktlijn en iedere tekst eindigt met een spontane inktvlek. Alsof de schrijfster er nog net de laatste hand aan heeft gelegd.

 

• • • •

‘In de zomer van 2019 heb ik Leonie gevraagd of zij de vormgeving voor mijn boekje ‘Zoenen moet je leren’ voor haar rekening wilde nemen. Heel spannend, want ik had nog nooit eerder een boek uitgebracht. Zij is hier heel zorgvuldig mee omgesprongen en heeft met haar illustraties en omslag echt meerwaarde toegevoegd aan het boek. We kenden elkaar daarvoor niet, maar zij kon zich uitstekend inleven in wat ik vroeg. De planning verliep voorspoedig en ook in de begeleiding naar de drukker heeft zij een goede rol gespeeld. Bijna jammer dat ik niet ieder jaar een boek uitbreng…’ Corine Wielenga • Zelfstandig coach Invorm en schrijver

• • • •

categorie

boekontwerp, illustratie

meld mij aan