illustratieve huisstijl ‘Reina & Greetje’
24445
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-24445,stockholm-core-2.4.4,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_center,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

illustratieve huisstijl ‘Reina & Greetje’

Friese schrijfster Reina Kroodsma publiceert haar teksten onder de naam Reina & Greetje. In haar Instagram-profiel staat dat ze ‘schrijft voor kinderen (+ stiekem voor grote mensen)’. De naam Reina & Greetje staat voor de speelsheid (Reina) en ook het staan voor jezelf (Greetje, ter ere van haar oma). Reina vroeg mij een logo te ontwerpen waarin dit spelen en het stevig staan tot uitdrukking komen. Deze eigenschappen zie je een-op-een terug in de vorm van de letters van het logo; Reina is heel sierlijk geschreven en Greetje juist met kapitalen en een eigenwijze gespiegelde letter ‘E’.

Daarnaast heb ik een aantal vormen eraan toegevoegd, regenlaarzen, een penpunt, een vosje en een wolkje. In deze pictogrammen worden zowel het fantasierijke als het poetische van Reina’s teksten verbeeld. De logo’s zijn wisselend te gebruiken, passend bij de uiting (een boek, een factuur, een offerte etc.).

categorie

illustratie

meld mij aan