boek ‘Buitenwerk’
Ontwerpbureau voor openbare ruimte Marseille Buiten bestaat in 2022 tien jaar. In die tijd werkte het bureau aan zo'n honderd projecten in Nederland én daarbuiten. Oprichter en eigenaar van het bureau, Jeroen Marseille, wilde dit jubileum markeren met een bundeling van zijn projecten in een boek. Zo kreeg ik de vraag of ik dit boekwerk wilde ontwerpen.
boekontwerp, grafisch ontwerp, graphic design, book design, typografie, type, papier, paper, lay-out
24416
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-24416,stockholm-core-2.4.4,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_center,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

boek ‘Buitenwerk’

Ontwerpbureau voor openbare ruimte Marseille Buiten bestaat in 2022 tien jaar. In die tijd werkte het bureau aan zo’n honderd projecten in Nederland én daarbuiten. Oprichter en eigenaar van het bureau, Jeroen Marseille, wilde dit jubileum markeren met een bundeling van zijn projecten in een boek. Zo kreeg ik de vraag of ik dit boekwerk wilde ontwerpen. Het was een uitgebreid project waarbij gespit werd in archieven, fotografen op pad werden gestuurd en diverse auteurs om teksten werden gevraagd. Voor mij zat de uitdaging hem met name in het spannend houden van de spreads. Pagina’s moeten niet op elkaar gaan lijken en voorspelbaar worden. Zodoende heb ik gezocht naar een ritme van beelden in combinatie met een schreef- en een schreefloze letter. De pagina’s worden omlijst met tekeningen uit schetsboeken uit de studietijd van Jeroen. Het geheel is verstevigd door een omslag met kartonnen platten. Een subtiel detail is de preeg in de omslag en de gezeefdrukte titel. Het boek krijgt zo een sympathieke uitstraling en het nodigt uit om te worden aangeraakt. De rug is voorzien van diverse kleuren; van donkergrijs naar bruinrood dan naar groen en vervolgens eindigend in blauw. De kleurstroken geven iets landschappelijks weer.

 

Het boek is gedrukt bij Drukkerij Tielen in Boxtel.

categorie

boekontwerp

meld mij aan