illustratie ‘De kinderen van Bolderburen’
Deze tekening 'De watergeest' is geïnspireerd op het boek 'De kinderen van Bolderburen' van Astrid Lindgren. Ik maakte de tekening voor een expositie die in september 2018 werd gehouden in het Astrid Lindgren museum in Vimmerby, Zweden. De tentoonstelling was onderdeel van het kinderboekenfestival SmåBUS.
smabusfestival, illustration, children's book, book illustration, colored pencil, watercolor, exhibition, exposition, the children of Noisy village, de kinderen van Bolderburen, Astrid Lindgren
23330
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23330,stockholm-core-2.4.4,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode_menu_center,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

illustratie ‘De kinderen van Bolderburen’

Deze tekening ‘De watergeest’ is geïnspireerd op het boek ‘De kinderen van Bolderburen’ van Astrid Lindgren. Ik maakte de tekening voor een expositie die in september 2018 werd gehouden in het Astrid Lindgren museum in Vimmerby, Zweden. De tentoonstelling was onderdeel van het kinderboekenfestival SmåBUS.

 

Het verhaal over de watergeest sprak me meteen aan. Het is een beetje mysterieus en spannend, maar ook grappig wanneer de oudste jongen van het groepje kinderen zich voordoet als de watergeest. Alle kinderen zijn gefascineerd door het idee van een watergeest. Ik kan me indenken dat ik makkelijk zo’n spannend verhaal zou geloven als kind.

Toen ik het verhaal las, kwam er een magisch beeld in me op en ik wist dat ik deze tekening wilde maken.

 

De tekening is uitgevoerd in gouache, vetkrijt en (kleur)potlood op papier, ingescand en vervolgens digitaal bewerkt.

categorie

illustratie

meld mij aan