geborduurde illustraties ‘ity’
Geïnspireerd door een artikel in de Happinez over het 'Lied van de 18 ity’s’, komen Rosalie Heefer en ik elke volle maan bij elkaar voor een eigen ity-ritueel. Tijdens dit ritueel trekken we een ity-kaartje. Een 'ity' is een engels woord dat eindigt op '-ity', zoals bijvoorbeeld 'spirituality', 'integrity', 'fluidity' etc.
het lied van de ity's, spirituality, volle maan, geborduurde illustratie, embroidered illustration, illustrator, embroidery
24231
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-24231,stockholm-core-2.3,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-8.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_center,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

geborduurde illustraties ‘ity’

Geïnspireerd door een artikel in de Happinez over het ‘Lied van de 18 ity’s’, komen Rosalie Heefer en ik elke volle maan bij elkaar voor een eigen ity-ritueel. Tijdens dit ritueel trekken we een ity-kaartje. Een ‘ity’ is een engels woord dat eindigt op ‘-ity’, zoals bijvoorbeeld ‘spirituality’, ‘integrity’, ‘fluidity’ etc.

 

We overpeinzen, doorvoelen en mijmeren over de getrokken ‘ity’ om zo tot een beeldende en een tekstuele vertaling hiervan te komen. Dit bundelen we en delen we rond nieuwe maan online in een blog en op instagram onder onze gezamenlijke naam ‘kindred kiinds‘.

 

Ik wilde de ity’s graag in een nieuw materiaal gieten, iets waar ik nog niet eerder mijn illustraties mee had gemaakt.

Mijn moeder gaf me vorig jaar zomer allerlei stoffen, (borduur)garen, kantjes en bandjes die mijn oma ooit in haar naaikistje bewaarde. Ik wilde hiermee graag iets doen en voelde dat deze materialen perfect pasten bij het ity-project. Zo borduur ik iedere ity op een eigen borduurring waarmee ik meteen een mooie omlijsting van het woord heb.

categorie

illustratie

meld mij aan